Markando
Følg os på facebookMarkandos kanal på youtube

Om Markando

Vokalgruppen MARKANDO fortolker danske sange og gamle folkeviser samt lyrisk og lidenskabelige argentinske folkesange. Med stemmer, der smelter sammen eller går i hver sin retning og smukke og spændende harmonier, leverer MARKANDO sange med klang og følelse akkompagneret af guitaren og den argentinske bombo (tromme).
Gruppens medlemmer er Marco Martiri, Kristina Grunenberg og Fernando Massino. Marco er fra Argentina og er vokset op i Danmark mens Kristina er dansk og har boet fire år i flere latinamerikanske lande. Fernando er fra Argentina og har siden 2007 boet i Danmark. Deres fælles interesse i de smukke og spændende sange fra både Danmark og Argentina har udmøntet sig i gruppen MARKANDO.

Repertoiret af danske sange spænder vidt - fra folkeviser med dramatiske fortællinger og en mørk og magisk lyd til gamle fædrelands- og religiøse sange med poetiske tekster, som MARKANDO fortolker unikt, melodisk og udtryksfuldt.

I den argentinske folklore er sangen et vigtigt element sammen med det rytmiske akkompagnement bestående af guitar og tromme (bombo leguero). Der er tradition for at synge udtryksfuldt og med følelse. Smukke og poetiske sange med rytmer, der har rødder i gauchoens, de sorte og den indianske befolknings musik.

De danske sange er fra den danske sangskat. Dejlige folkesange, fædrelands- og religiøse sange med fantastiske tekster som MARKANDO fortolker melodisk, spændende og udtryksfuldt.

Umiddelbart skulle man tro, at to så forskellige stilarter ville være uforenelige, men  Marco, Kristina og Fernando formår at skabe en sammenhæng mellem de to verdener som de, på hver sin måde repræsenterer.  MARKANDO har høstet stort bifald fra såvel dansk som argentinsk publikum. 

Et Hit – Lygtemandens sang

Det er ikke hver dag, at danske folkesange ender på hitlisterne. Men MARKANDOs version af Lygtemandens sang på Youtube, blev i 2011 valgt som ugens 'hitpick' på Danmarks uafhængige Hitliste-site; 'Chartbase.dk.' Herefter blev Lygtemandens sang stemt ind på Top100, hvor sangen lå højt placeret i 13 uger sammen med Nick og Jay, Medina og Bruno Mars.

Anmeldelsen lød sådan:
"Det er simpelthen så musikalsk og skønt at høre på. Forsangerinden - Kristina, med en utrolig medrivende vokal og så de 2 argentinske gutter Marco og Fernando, som ikke bare leverer god musik til, men også nogle fantastiske 2. og 3. stemmer. Det er mørkt, det er dansk, det er højskole, det er fantastisk."